Het innovatieve SolarEis systeem

 

SolarEis buffer
De SolarEis-buffer is het innovatieve hart van het SolarEis-systeem. In de warme seizoenen wordt hier de zonne-energie opgeslagen in groot volumewater op een laag temperatuurniveau. De omliggende geothermische energie maakt opslag voor een lange tijd mogelijk en dat zonder dure isolatie. Als het verwarmingsseizoen begint wordt de warmte onttrokken uit de ondergrondse opslag en via de warmtepomp aan het afgiftesysteem geleverd. Bij gecontroleerde fase overgang van water naar ijs komen grote hoeveelheden kristallisatie energie vrij. Het ijs kan in de volgende zomer worden gebruikt voor vrije koeling.

SolarEis besturing
Deze heeft de regie over het gehele systeem en bepaalt wanneer de zonn-lucht collector warmte opslaat in de SolarEis-buffer of dat de beschikbare energie rechtstreeks via de warmtepomp aan het gebouw wordt geleverd.

SolarEis Zon-Lucht collector
Deze absorbeert de warmte van de zon en de warme omgevingslucht, zelfs bij een bewolkte dag of diffuse straling. Zijn energie opbrengst is hoger dan de klassieke zonnecollectoren. Zonne-energie wordt in de zomer opgeslagen in de SolarEis-buffer.

Warmwaterbuffer
Deze slaat de warmte die nodig is voor de warmwatervoorziening. Hij wordt geladen door de warmtepomp.

Warmtepomp
Deze onttrekt de warmte uit de ondergrondse SolarEis-buffer en levert warmte aan de boiler en het verwarmingssysteem.

0481- 45 10 64

INFORMATIE & CONTACT