Milieubewust

Het SolarEis systeem combineert op de meest economische manier de vijf natuurlijke energiebronnen: zon, lucht, aardwarmte, water en ijs.

Milieuvriendelijker kunnen warmte- en koelvoorzieningen niet zijn.


Het hele jaar door efficiënt verwarmen en koelen door het gebruik van de 5 onuitputtelijke energiebronnen.

 • IJS
  Wanneer onder normale omstandigheden warmte aan een opslagmedium wordt onttrokken, zal de temperatuur reduceren. 
  Echter, bij de overgang van water naar ijs blijft de temperatuur constant, omdat de in het water opgeslagen latente-warmte wordt afgegeven.
  Als het water bevriest in de ondergrondse SolarEis buffer, gebruikt SolarEis de vrijgekomen energie voor verwarming. In periodes waarin verwarming niet nodig is zorgt het ijs voor milieuvriendelijke airconditioning


 • ZON
  De zon is een belangrijke bron van energie voor het SolarEis principe. Terwijl het koude water wordt gebruikt voor koeling, borgt de daarbij geleverde warmte de energie voor het komende stookseizoen. Daarnaast wordt via een speciaal collectorsysteem ook in de overgangsperiode en in de winter de zonwarmte met de hoogste efficiëntie in de SolarEis buffer
  opgeslagen. De cyclus van energieopslag is dus gesloten.


 • AARDE
  De grond rondom de SolarEis buffer vervult een andere belangrijke functie van het SolarEis principe. De aarde is gedurende het jaar nagenoeg constant 8 tot 12 graden Celsius. Deze geothermie beschermt de SolarEis buffer in de winter niet alleen tegen afkoeling, maar voorziet de buffer tegelijkertijd van energie. SolarEis slaat deze warmte efficiënt op in het lage temperatuurbereik.


 • WATER
  Water is een van de meest efficiënte en economische opslagmedia. Het is echter minder economisch vanwege de vereiste isolatie om warmte-energie bij hoge temperatuur op te slaan in het water. SolarEis heeft een andere benadering: SolarEis slaat water op in een ondergrondse opslag bij een temperatuur tussen 0 en 20 graden Celsius. SolarEis maakt hierbij gebruik van de beschikbare voelbare warmte-energie én de daaruit voortvloeiende latente warmte.


 • LUCHT
  SolarEis gebruikt de warmte van de lucht als extra energiebron. Bijvoorbeeld: wanneer de zon niet schijnt, op een regenachtige bewolkte dag en zelfs ‘s-nachts. Om deze energiebron te benutten wordt de gecombineerde SolarEis Zon-Lucht collector gebruikt, die op een schuin dak, vlak dak of als haag kan worden gemonteerd.

Facts

• 5 onuitputtelijke natuurlijke bronnen

• onverbeterbaar natuurkundig principe

• CO2 uitstootvrij

• gebruikmakend van kristallisatiewarmte

• lange levensduur én onderhoudsvrij


Video titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ut lacus laoreet, cursus risus ut, placerat mi. Curabitur bibendum risus id ultrices sodales. Mauris a auctor ipsum. Phasellus blandit nulla non ipsum pharetra imperdiet. Sed mi massa, laoreet sit amet rhoncus a, auctor at ipsum. Nullam feugiat accumsan feugiat.

Testimonial

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ut lacus laoreet, cursus risus ut, placerat mi. Curabitur bibendum risus id ultrices sodales. Mauris a auctor ipsum. Phasellus blandit nulla non ipsum pharetra imperdiet. Sed mi massa, laoreet sit amet rhoncus a, auctor at ipsum. Nullam feugiat accumsan feugiat.

0481 -  45  10 64

INFORMATIE & CONTACT