BREEAM Kantoor

BREEAM Kantoor Breman Zwolle

De uitdaging

Het bestaande kantoorgebouw van Breman Zwolle BV in Zwolle is geüpgraded en uitgebreid. Bij de upgrading is er gebruik gemaakt van de bestaande constructie, gevel, vloer, gedeeltelijke installatie en binnenwanden. De opdrachtgever wenste een kantoorgebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Het gebouw sluit aan bij de omgeving. Niet alleen energetisch maar ook de functionaliteit van het kantoorgebouw is sterk verbeterd. Samen en korte communicatielijnen zijn de sleutelwoorden.

IJsbuffer
Terwijl geothermische installaties vaak rendementsverlaging hebben door afkoeling of zelfs bevriezing van de bodem, levert een ijsbuffer betrouwbare resultaten zonder verrassingen. Een ijsbuffer is fascinerend en milieuvriendelijk tegelijk. 

De oplossing

Door gebruik te maken van vijf hernieuwbare energiebronnen wordt een optimale werking met hoog rendement behaald. Door de energie op te slaan in het kostengunstige medium water, zonder dat isolatie benodigd is, stijgt de efficiëntie van het systeem. Bij gebruik van een ijsbuffer zijn er geen gevaren voor grondwater, het systeem kan zelfs worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden. Een vergunning zoals bij WKO en gesloten bodenwisselaars zijn niet nodig. De CO2-belasting is nagenoeg nul. Naast het leveren van warmte kan een ijsbuffer in de zomer voor koeling van het gebouw worden ingezet. Als optie kan de ijsbuffer ook als waterreservoir of als regenwaterreservoir worden ingezet, dit maakt een ijsbuffer universeel inzetbaar.

Specs

  • 2 stuks standaard SE12 buffer
  • Verwarming 21kW
  • 13 stuks SLK-F zon-luchtabsorbers
  • Advies en ontwerp
  • Ondersteuning SolarEis regeling. 

IJskoud de duurzaamste

Breeman Zwolle

0481 -  45 10 64

INFORMATIE & CONTACT