Vanaf nu kan het anders 

Eindelijk! SolarEis verwarmt en koelt gebouwen door slimme toepassing van bestaande natuurwetten. Geheel autonoom, enkel gebruikmakend van de gratis beschikbare natuurlijke energiebronnen.


Laat de 
natuur het 
werk doen!

Verwarmen met ijs, het lijkt een paradox, maar het werkt echt. Neem de koelkast in de keuken. Van binnen houdt hij groente, fruit en broodbeleg koel. Voel je aan de achterkant van de machine, dan voel je warmte. Het principe blijft; het koelgedeelte wordt nu alleen de ondergrondse buffer met water dat bevriest.

Vijf gratis hernieuwbare energiebronnen voeden het systeem en maken het een van de meest milieuvriendelijke en efficiënte verwarmingssystemen. Het fysische verschijnsel van de kristallisatie energie is met SolarEis voor het eerst op grote schaal technisch beheersbaar gemaakt. Het gebuik van zon-lucht collectoren maakt dit systeem uniek en energiebesparend.

Risicoloos, milieuvriendelijk en effiënt
Bij gebruik van de SolarEis buffer zijn er geen gevaren voor grondwater. Het systeem kan zelfs worden toegepast in grondwater-beschermingsgebieden. Een vergunning zoals bij WKO en gesloten bodemwisselaars zijn niet nodig. De CO2-belasting is (nagenoeg) nul.

Naast het leveren van warmte kan SolarEis in de zomer voor koeling van het gebouw worden ingezet. Optioneel kan de SolarEis buffer als water- of regenwaterreservoir worden ingezet. Dit maakt SolarEis multi-functioneel inzetbaar.

SolarEis: de natuur doet het werk.

Zomer en winter

Zomer
In de zomer wordt overtollige warmte in de onder- grondse buffer, zonder verlies op laag temperatuur niveau in het water opgeslagen. Complexe en dure isolatie is niet nodig; de van nature aanwezige aardwarmte is toereikend.


Winter
Vanaf het begin van het koude seizoen wordt het water in de ijsbuffer 'gecontroleerd' tot het vriespunt afgekoeld. 

De clou: bij de overgang van koud water naar ijs wordt een enorme hoeveelheid energie omgezet, de zogenaamde kristallisatiewarmte. 

Zodra het volledig geautomatiseerde SolarEis systeem signaleert dat de energie van de zon en de lucht niet langer toereikend is om de warmtebehoefte te dekken, onttrekt het systeem extra energie uit de ijsbuffer.

SolarEis is dé revolutie in gebouwklimatisering.
0481 - 45 10 64

INFORMATIE & CONTACT